Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да се байпасне имобилайзер при загубен ключ за Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:23.

Comment

Какво визираш под "нов ключ"?Новият ключ може да ти го достави само дилърът, но му виж цената!Тук въпросът беше дали при тези "скачащи" кодове може да се изготви друг ключ , който да стартира двигателя!
      Весела Коледа и на теб!
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:23.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
          Под нов ключ разбирам случая с колежката. А това, че и скачащият код е победим, спор няма. Необходими са обаче и предпоставките по-горе, които в случая не са налице.
          И съвет към колежката - по-бързо намерете комплекта от компютър, имобилайзер и ключ и действайте, защото времето тече, а разходите ви за кола под наем в Кипър не са малки - сигурен съм в това. Ако ги намерите извън Кипър, например в България, си ги доставете с куриерска фирма - най-евтино и бързо е с TNT, и действайте.
          Имам кой да ги донесе на 29-и декември от Бг до Кипър. Иначе за разходите по колата под наем - мамата си трака, да.

ЕТО VIN НОМЕРЪТ: ZAR93200001257822
          Ако е грешно записан в талона, нямам как да го видя на колата, защото тя е в сервиз, който е затворен и няма да отвори до вторник.

Comment

T7 - 156 BENZINA (1997-2002)
            116.223.0.0 - BN 1.8 TS 16V CF3 PROGRESSION
            Moteur: 2666042 véhicule : 00439136 Date prod.: 5/7/2001

По вин излиза, че е 1,8 CF3 (а не 1,6)

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              T7 - 156 BENZINA (1997-2002)
              116.223.0.0 - BN 1.8 TS 16V CF3 PROGRESSION
              Moteur: 2666042 véhicule : 00439136 Date prod.: 5/7/2001

По вин излиза, че е 1,8 CF3 (а не 1,6)
              Да, да, объркала съм се. Жена съм, простено ми е

Comment

Първоначално публикувано от dirtybich Покажи съобщение
                Да, да, объркала съм се. Жена съм, простено ми е
                Ха, трудно ще намериш CF3 комп.
                Скачащият код не е проблем, 128 битовия първи код е проблем. Той е уникален и го знаят само в Алфа. И няма да ти го дадат никога. Може да се извади евентуално от имобилайзера, ама в БГ. Алфа дават само готови ключове

---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:28 ----------

Цвятко, по мое мнение в случая Алфистът-идеалист е прав, а грешите ти и Клинърчето.
                Ама не. Чистачът е наясно с мнооого неща и то и от практиката

---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:31 ----------

E, искам, как да не искам! Нали затова пиша тук!
                Ама не знаеш точно кой да слушаш
                Last edited by Alex_26; d.m.y г., 21:37.

Comment

...
                  Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:24.

Comment

Цвятко, та нали точно от първия код започват да прескачат останалите? Ясно е, че е така.
                    Никога не съм отричал нито твоите знания, нито тези на Клинърчето, още повече че не съм специалист по колите, за да се меря с вас. Написах, че по мое мнение в случая Алфистът-идеалист е прав. И наистина е прав - защото чета за няколко случая, когато комплектът от ЕКУ-то, имобилайзера и ключа от АР 156 1,8 CF2 безпроблемно работи със съответния двигател CF3 въпреки разликите - най-вече генерацията и управлението на дроселовата клапа. А CF3 комп се намира, още повече че в случая освен от 1,8 е съвместим и този от 2,0.
                    Има още разлики - в управлението на бобините, ....
                    И за 2.0 - каква е разликата м/у 1.8 и 2.0??? Просто ще правим интерпретации, слагай и каквото стане. Иначе по принцип става. И с CF2 ще трябва и дроселова клапа, потенциометър на педала на газта, ....
                    А това
                    е за тези, дето приказват за кодовете на ключовете на по-новите, не от '97 - '00
                    Last edited by Alex_26; d.m.y г., 08:45.

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                      Ха, трудно ще намериш CF3 комп.
                      Скачащият код не е проблем, 128 битовия първи код е проблем. Той е уникален и го знаят само в Алфа. И няма да ти го дадат никога. Може да се извади евентуално от имобилайзера, ама в БГ. Алфа дават само готови ключове

---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:28 ----------

Ами, да. Нова съм тук. Няма как да знам на кого да имам вяра.
                      А за кода... от представителството на Алфа в Бг ми казаха, че за 140лв мога да си купя карта с кодове...
                      И какво правим сега тогава? Къде да търся тоя компютър?! То и време не остана! На 29-и хората летят насам, което значи, че най-късно на 28-и трябва да е купен вече...
                      Last edited by dirtybich; d.m.y г., 11:55.

Comment

На мен ми изпратиха кодовета на имейл, два часа след като им преведох сумата!
                        Last edited by stu; d.m.y г., 12:00.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                          На мен ми изпратиха кодовета на имейл, два часа след като им преведох сумата!
                          Да, същото ми казаха и на мен по телефона.
                          Че до няколко часа след плащането, ще ги получа по имейл.

Comment

Да, същото ми казаха и на мен по телефона.
                            Че до няколко часа след плащането, ще ги получа по имейл.
                            Ако става въпрос за кода на имобилайзера (така нареченият "emergency code"), то съществува възможност, ако го имаш да запалиш колата и без да е програмиран ключът.
                            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:23.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

5 цифрен код, който би трябвало да е на имобилайзера, тъй като с него става обучението на ключовете в МЕС.Също така с него може да се активира и деактивира фабричната аларма.Но в случая става въпрос за 159!Не знам как е при 156?
                              Last edited by stu; d.m.y г., 12:33. Основание: .

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Ако става въпрос за кода на имобилайзера (така нареченият "emergency code"), то съществува възможност, ако го имаш да запалиш колата и без да е програмиран ключът.
                                Нямаме нищо. Защо - историята е дълга и безсмислена в случая.

Звънях в Мегапартс и Автобим току-що, но явно са почивка днес и не работят.
                                Last edited by dirtybich; d.m.y г., 12:36.

Comment

Working...
                                X